V Německu pokračují protesty proti jadernému nákladu

Němečtí odpůrci atomového odpadu dnes pokračují v protestech proti nákladu 12 kontejnerů s jaderným matriálem, který míří do meziskladiště v Gorlebenu. Organizátoři z řad obyvatel i protijaderných aktivistů své akce neodvolali přesto, že soud potvrdil zákaz shromažďování podél trasy přepravy nákladu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

němečtí odpůrci atomu

němečtí odpůrci atomu | Zdroj: ČTK

Široká oblast kolem překladového nádraží v Dannebergu připomíná policejní manévry. Stovky policistů chrání železniční trať, po které má v pondělí přijet jaderný odpad uložený ve speciálních kontejnerech Castor. Oficiálně jde lehce radioaktivní materiál. Demonstranti, kterých se na první protestní akci sešlo téměř stejně jako policistů, ale tvrdí, že jde o podvod.

Nynější vláda přijalo zákon o postupném uzavření všech jaderných elektráren, odpadu se tím ale Německo nezbaví. Eurposlankyně za Zelené Rebecca Harms proto vyzvala Schröderův kabinet, aby urychleně přijal zákon o trvalém skladišti jaderného odpadu, protože Gorleben je pouhým meziskladem.

Martin Hromádka, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme