Liberecká cestovní kancelář Balkan Travel zkrachovala

Cestovní kancelář CK Balkan Travel z Liberce zkrachovala. Radiožurnálu to oznámil viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Společnost na svých internetových stránkách uvádí, že vzhledem ke své finanční situaci není schopna nadále poskytovat služby klientům, a proto na sebe v nejbližší době podá návrh na zahájení insolvenčního řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řecko - mořská pláž

Řecko - mořská pláž | Foto: Martin Prokeš

Cestovní kancelář má v této chvíli 24 klientů na řeckém ostrově Thassos. Podle Okamury všichni turisté mají pobyt i zpáteční cestu řádně zaplacené a je o ně dobře postaráno.

Přístup majitelů firmy označil Okamura za příkladný. "Před tím, než ukončila činnost, tak všechny klienty informovala, zabezpečila klienty, kteří jsou v zahraničí tak, aby neměli žádné problémy, a informuje pozitivně o tom, jaké jsou další kroky," uvedl.

Dalších přibližně 80 klientů Balkan Travelu mělo odlétat do Řecka dnes a v neděli. Podle Okamury jsou i tito lidé informováni a budou jim vráceny peníze z povinného pojištění cestovní kanceláře proti úpadku.

Liberecká pobočka Balkan Travelu zůstává otevřená a komunikuje se zákazníky. Pracovnice kanceláře Petra Křepelková Českému rozhlasu řekla, že prodej zájezdů byl s okamžitou platností zastaven. Klienti, kteří měli plánovaný odlet do neděle, dostanou podle ní cenu zájezdu zpět v plné výši přímo od kanceláře, ostatní se mají obracet na pojišťovnu.

Balkan Travel je středně velká cestovní kancelář, která měla za loňský rok přibližně 4000 klientů. Specializovala se především na zájezdy do Bulharska, Řecka a Maďarska. Podle databáze Prodata firmu vlastní rovným dílem dvě soukromé osoby.

Další krachy cestovních kanceláří:
Cestovní kanceláře I´m travelling a DETUR vyhlásily bankrot
Soud začal řešit krach cestovní kanceláře Harmonie medical
Cestovní kancelář Caravella Tours zkrachovala
Cestovní kancelář Travel Studio zkrachovala
Cestovní kancelář Globtour vyhlásila bankrot
Zkrachovalá cestovka nechala v Bulharsku stovky klientů
Cestovní kancelář Harmonie medical je v konkursu
Chebská cestovka Antour zkrachovala
Cestovní kancelář Alave vyhlásila bankrot
Cestovní kancelář TOM-tourist v platební neschopnosti
Chebská cestovka Antour zkrachovala

Martin Hromádka, Alžběta Rákosová, Ivana Schoffelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme