V Libereckém kraji začalo sčítání škod po sněhové kalamitě

V Libereckém kraji odvolali kalamitní situaci. Úklidové práce a odstraňování škod po mimořádné sněhové nadílce z konce minulého týdne ale zdaleka nekončí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrikář opravuje vedení poškozené spadlým stromem.

Elektrikář opravuje vedení poškozené spadlým stromem. | Zdroj: ČTK

Právě v těchto chvílích energetici zapojují poslední domácnosti. Některé oblasti jsou ale zatím stále bez elektřiny. "Je to převážně v oblasti Vratislavice, Frýdlantsko, Tanvaldsko, Jablonecko, Liberecko nebo Chrastavsko," přiblížila mluvčí společnosti ČEZ Soňa Holingerová.

Vrcholí také práce na železnici. Na trasách mezi Tanvaldem a Turnovem a také Kořenovem a Harrachovem bude ale kvůli popadaným stromům jezdit náhradní autobusová doprava ještě i v úterý.

Zavřené parky

Kalamitní stav odvolal v pondělí v devět ráno Jablonec nad Nisou. Město vypadá jako po tornádu, nestojí jediný nepoškozený strom. Zavřené jsou parky i hřbitovy.

Škody hlásí od rána pojišťovnám i lidé. Jde většinou o rozbité střechy, okna a auta, které poničily právě padající stromy. Kompletní škody budou podle odhadů nejdříve v pátek.

Ivana Schoffelová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme