Protestující řidiči kamionů v Bratislavě uvolnili blokádu města

Protestující dopravci v Bratislavě dočasně uvolnili svoji blokádu hlavní příjezdové cesty ze severu země. Čekají na reakci ministra dopravy a podle toho budou dál postupovat. I nadále požadují zastavení platnosti elektronického mýta, které považují za chaotický experiment. Mezitím se nadále hromadí kamiony na většině hraničních přechodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protest řidičů kamionů zablokoval Bratislavu

Protest řidičů kamionů zablokoval Bratislavu | Zdroj: ČTK

Nespokojení autodopravci blokovali od rána svými kamiony část Bratislavy. Protestují tak proti elektronickému mýtu a především proti tomu, že musejí platit i za úseky, kterými prokazatelně vůbec neprojeli.

Zdánlivě divoký protest se ukázal jako velmi organizovaný. Řidiči se začali kolem třetí hodiny ráno shromažďovat u Banské Bystrice a Brezna a měli v úmyslu pomalu projet Bratislavou, aby upozornili na svůj problém.

Policie je zastavila na Rožňavské ulici, což je hlavní příjezdová tepna ze severu. Za nimi se tvoří několikakilometrová fronta vozidel. Další skupina kamionů zablokovala čerpací stanici na příjezdu od Brna. Ministr dopravy se dnes vrací z dovolené a odpoledne se k protestu vyjádří.

Mezitím na hraničních přechodech stále stojí kolony kamionů a jejich řidiči čekají dlouhé hodiny na měřící palubní jednotku. Kolona na česko-slovenském přechodu Mosty u Jablunkova měří dva a půl kilometru.

Podle šéfa Skytollu, které mýto provozuje, je všechno v naprostém pořádku.

Igor Maňour, Ľubomír Smatana, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme