Somálští piráti propustili španělskou rybářskou loď

Španělská rybářská loď Alakrana, kterou před skoro padesáti dny přepadli v Indickém oceánu somálští piráti, je volná. Podle prohlášení samotných pirátů jim za to španělská vláda zaplatila výkupné přes dva miliony eur.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojenské lodě u somálských břehů, kde útočí piráti

Vojenské lodě u somálských břehů, kde útočí piráti | Foto: www.navy.mil

Španělský premiér José Luis Zapatero potvrdil osvobození baskické rybářské lodi, zaměřené na lov tuňáků v Indickém oceánu. Na palubě lodi bylo víc než šest týdnů zajatých 36 rybářů, šestnáct z nich jsou Španělé. Teď jsou všichni v bezpečí a zdraví.

Dramatickou situaci sledovala místní média s takovým zaujetím, že jim telefonovali ze sídla vlády, aby postupovala obezřetně, protože se blížil konec rybářské kalvárie a existovala obava, že se jednání překazí. Piráti údajně žádali výkupné ve výši tří a půl milionu dolarů a propuštění dvou svých uvězněných druhů.

Podle slov premiéra Zapatera udělala španělská vláda všechno v delikátní situaci, která ohrožovala nejen lidské životy, ale i bezpečnost státu.

Ľubica Zlochová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme