Moskva potvrdila, že mezi oběťmi teroristů v Mali je i šest Rusů

Ruské ministerstvo zahraničí potvrdilo smrt šesti ruských občanů při teroristickém útoku v malijském Bamaku. Šest dalších Rusů, které teroristé drželi společně s asi stovkou dalších cizinců jako rukojmí, se podařilo osvobodit. Zajatí Rusové byli zaměstnanci letecké společnosti Volga-Dněpr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Speciální jednotka malijské armády zasahuje proti teroristickému komandu

Speciální jednotka malijské armády zasahuje proti teroristickému komandu | Zdroj: ČTK

Šest Rusů a dalších 13 lidí teroristé zastřelili v restauraci prakticky hned poté, co zaútočili na hotel Radisson v centru hlavního města. Upřesnila to ředitelka tiskového odboru ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Podle nejnovější bilance na místě zemřelo 22 lidí, včetně dvou útočníků a policisty.

Ruské ministerstvo zahraničí to odsoudilo jako nelidský zločin, jehož cílem je destabilizace situace v Mali a krach mírového procesu.

Mali po útoku vyhlásilo výjimečný stav. Mezi oběťmi jsou i Američan a Belgičan

Číst článek

Mali vyhlásilo po pátečním teroristickém útoku výjimečný stav, který má na celém území platit deset dní. Do pondělí bude v zemi státní smutek. K útoku se přihlásila skupina Al-Murábitún, což je lokální odnož Al-Káidy v islámském Maghrebu na severu Afriky.

Útok na hotel v Bamaku | Foto: ČTK

Martin Dorazín, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme