Papež zahájí svou první návštěvu Afriky. Setká se s politiky i s chudými

Papež František dnes odjíždí na šestidenní cestu po Africe. Kontinent navštíví vůbec poprvé. Papež odslouží několik bohoslužeb a setká se s představiteli států a vlád. Chce se ale také přivítat s chudými obyvateli Afriky a zavítá i do válečných oblastí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Keňané se připravují na návštěvu papeže Františka

Keňané se připravují na návštěvu papeže Františka | Zdroj: Reuters

První zastávkou na papežově cestě bude Keňa. Ve čtvrtek by tam měl František odsloužit mši, na kterou přijde podle odhadů až půl milionu věřících.

V pátek papež zavítá do slumu v nairobské části Kangemi, kde žije v tvrdých podmínkách na sto tisíc lidí.

Setkání s těmi nejchudšími obyvateli kontinentu mnozí považují za Františkovu snahu vyslat signál k africkým vůdcům, aby se na potřebné více zaměřili.

O víkendu pak papež navštíví Ugandu a také Středoafrickou republiku, kde pokračuje občanská válka. Právě tuto část cesty považují bezpečnostní experti za problematickou – hlavně proto, že papež nerad dodržuje přísná bezpečnostní pravidla.

Mluvčí Vatikánu Federico Lombardi už dříve uvedl, že František obavy z cesty nemá a plánuje jezdit po středoafrické metropoli Bangui ve svém otevřeném papamobilu.

Papežova ochranka ovšem připouští, že by se program návštěvy mohl ještě změnit, pokud by Vatikán zjistil nějakou konkrétní hrozbu.

Keňané se připravují na návštěvu papeže Františka | Foto: Reuters

Papež František | Foto: Český rozhlas

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme