V Sieře Leone roste počet lidí s ebolou. V karanténě je i viceprezident

Sierra Leone znovu zavádí dříve zrušená opatření proti ebole. Od počátku roku se situace postupně zlepšovala, teď ale počet nakažených zase stoupá. Na ebolu v Sieře Leone, Libérii a Guineji zemřelo od prosince 2013 podle oficiálních údajů skoro 10 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počet nakažených ebolou v Sierra Leone opět stoupá

Počet nakažených ebolou v Sierra Leone opět stoupá | Zdroj: Reuters

Sierra Leone začala kvůli znovu rostoucímu počtu nakažených opět omezovat například maximální počet cestujících ve veřejné dopravě.

Úplně nová opatření pak míří na rybáře, mezi kterými se většina nových případů objevila. Ti nesmějí vyjíždět v noci na moře, ani vykládat zboží na trzích.

Viceprezident Sierry Leone Samuel Sam-Sumana navíc ohlásil, že dobrovolně vstoupí do jednadvacetidenní karantény. Jeho osobní strážce totiž minulý týden ebole podlehl. Viceprezident sice příznaky choroby nemá, nehodlá ale podle svých slov nic riskovat a navíc chce jít celému národu příkladem.

Ebola - fáze onemocnění | Foto: Michal Jindra

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme