Ozbrojenci kolumbijského FARC zaútočili jen pár hodin před klidem zbraní, který v půli týdne slíbili

Kolumbijské povstalecké skupiny zabily v jediný den pět vojáků a tři policisty. Přepadení se stala jen několik hodin před tím, než měl začít neomezený klid zbraní, vyhlášený ve středu ozbrojenci ze skupiny FARC. Ti zaútočili proti početné vojenské hlídce. Policisté zemřeli při jiném útoku menší vzbouřenecké organizace ELN.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijský voják hlídá místo, kde po útoku ozbrojenců FARC zahynulo pět vojáků

Kolumbijský voják hlídá místo, kde po útoku ozbrojenců FARC zahynulo pět vojáků | Zdroj: Reuters

Vyhlášení klidu zbraní se nečekalo, útok na poslední chvíli ještě méně.

Skupina ozbrojenců levicového FARC přepadla hlídku vojáků. Ta přijela k bombě, která před tím vybuchla na dálnici na severozápadě země.

Pět vojáků zemřelo, dalších sedm povstalci zranili.

Ozbrojené akce měly ustat od soboty. Kolumbijská vláda ale odmítla požadavek FARC, aby na klid zbraní dohlíželi mezinárodní pozorovatelé.

Obě strany spolu jednají o trvalém míru už dva roky v kubánské Havaně. Dohoda na ukončení půlstoletí trvajícího krvavého konfliktu se ale zatím přibližuje jen pomalu.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme