Úřady zadržely muže podezřelého z postřelení policistů ve Fergusonu

Úřady ve státě Missouri po několikadenní pátrací akci zadržely muže podezřelého, že postřelil dva policisty ve městě Ferguson. Incident se odehrál minulý týden během demonstrace požadující reformu policejního sboru. Měsíce protestů a rasového napětí rozpoutala loni v létě smrt osmnáctiletého neozbrojeného černošského mladíka, kterého zastřelil bílý policista.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté v ulicích Fergusonu krátce po střelbě, která zasáhla dva strážníky.

Policisté v ulicích Fergusonu krátce po střelbě, která zasáhla dva strážníky. | Foto: Laurie Skrivan | Zdroj: ČTK

Žalobce okresu St. Louis Robert McCulloch potvrdil, že úřady ze střelby obvinily dvacetiletého muže. Podezřelý Jeffrey Williams se podle úřadů k výstřelům přiznal, podle prokurátora však není jasné, zda jeho cílem byli skutečně policisté.

Zadržený Afroameričan se účastnil poklidného protestu před policejní stanicí, vystřelil údajně během hádky s nejmenovanými lidmi.

Obyvatelé Fergusonu demonstrovali za další reformy místní policie. Její šéf odstoupil poté, co ministerstvo spravedlnosti v jeho okrsku zjistilo četné případy rasové předpojatosti.

Lenka Kabrhelová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme