Český týden v brazilském Belo Horizonte láká na tradiční jídla i současné filmy

Například na českou kulturu a kuchyni láká český týden v brazilském Belo Horizonte. Akce představí například českou gastronomii, vína a piva, ale také současné české filmy. Na velký veletrh těžební a důlní techniky přijedou hledat odběratele české strojírenské firmy. Na vzdělávacím veletrhu zase budou zástupci českých univerzit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lákadlem gastronomické části českého týdne je třeba kulajda

Lákadlem gastronomické části českého týdne je třeba kulajda | Foto: Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Kulajda, kachní stehno nebo svíčková jsou mezi lákadly, která pro gastronomickou část českého týdne připravuje v jedné z místních gurmánských restaurací šéfkuchař Pavel Sapík z pražské restaurace Terasa u Zlaté studně

„Všechny suroviny jsme nechali nakoupit tady v Brazílii. Teď se ukázalo, že problémem možná budou povidla,“ popsal Sapík.

„Je to skutečně velká akce. Řekl bych největší toho druhu v Brazílii za několik posledních let,“ řekl o českém týdnu velvyslanec v Brazílii Jiří Havlík.

Ve středu se zároveň oficiálně otevře honorární konzulát pro stát Minas Gerais. V červnu vzniklo další zastoupení na jihu země v Porto Alegre.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme