Při střelbě ve škole v Kanadě zemřeli čtyři lidé. Útočníka zadrželi

Při páteční střelbě ve škole a na dalším místě v odlehlé domorodé komunitě La Loche v kanadské provincii Saskatchewan zemřeli čtyři lidé a další utrpěli zranění. Oznámila to policie. Dodala, že zadržela podezřelého, který je nyní ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská policie pátrá po několika útočnících. Střílelo se na nejméně třech místech hlavního města Ottawy včetně parlamentu

Kanadská policie pátrá po několika útočnících. Střílelo se na nejméně třech místech hlavního města Ottawy včetně parlamentu | Zdroj: Reuters

Starosta La Loche Kevin Janvier podle agentury AP uvedl, že útočník v pátek zastřelil jeho 23letou dceru Marii, která byla učitelkou. „Doma zastřelil dva své bratry a vydal se do školy,“ dodal.

Školu v La Loche podle serveru BBC navštěvuje zhruba 900 dětí od předškolního věku až po dvanáctou třídu, což je poslední třída střední školy.

„Toto je nejhorší noční můra rodičů,“ prohlásil kanadský premiér Justin Trudeau, který je nyní na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu.

Premiér původně hovořil o pěti mrtvých, policie však toto číslo později opravila. Podle policie není jasné, kolik lidí je zraněných. Premiér dříve uvedl, že dva lidé jsou v kritickém stavu.

Jeden ze žáků desátého ročníku řekl televizi CBC, že slyšel větší počet výstřelů. „Utíkal jsem pryč ze školy. Bylo tam hodně křiku, padlo asi šest, sedm výstřelů, než jsem se dostal ven,“ řekl.

„Slova nedokážou vyjádřit můj šok a zármutek způsobený hroznými událostmi v La Loche. Ve svých myšlenkách a modlitbách jsem se všemi oběťmi, jejich rodinami a přáteli a se všemi lidmi v této komunitě,“ uvedl premiér provincie Saskatchewan Brad Wall.

Podle Reuters jde o nejhorší případ střelby na škole v Kanadě od roku 1989, kdy bylo v Montrealu zabito 14 studentů.

Agentura uvedla, že podobné události jsou v Kanadě poměrně neobvyklé, v zemi platí přísnější pravidla pro držení zbraní než v sousedních Spojených státech.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme