Šéf americké pobočky Volkswagenu po skandálu s měřením emisí odstoupil

Půl roku po vypuknutí skandálu odstoupil z čela americké pobočky Volkswagenu s okamžitou platností Michael Horn. Automobilka v prohlášení odhalený podvod s měřením emisí nezmiňuje. Oznámila pouze, že nejvyšší manažer opouští firmu po vzájemné dohodě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf americké pobočky Volkswagenu Michael Horn odstoupil

Šéf americké pobočky Volkswagenu Michael Horn odstoupil | Zdroj: Reuters

Společnost čelí ve Spojených státech žalobě kvůli obcházení kontrol emisí. Podvod se dotknul v USA téměř 600 tisíc aut. Po celém světě dopadnul na majitele 11 miliónů vozů.

Volkswagen dál vyjednává s americkými úřady na ochranu životního prostředí, ministerstvem spravedlnosti i právníky zastupujícími poškozené spotřebitele.

Automobilka přiznala, že vozy s dieselovými motory, které prezentovala coby šetrné vůči životnímu prostředí, byly vybavené podvodným softwarem, který během testů snižoval škodlivé emise.

Během slyšení před kongresovými vyšetřovateli bývalý generální ředitel americké pobočky Horn tvrdil, že skandál byl důsledkem kroků několika jednotlivců, ne firemního managementu.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme