Poradkyně Clintonové kvůli skandálu s e-maily vypovídala na FBI

Americkou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou by mohl čekat v příštích týdnech výslech kvůli skandálu s e-maily. Tvrdí to americká média. FBI už podle zjištění televize CNN vyzpovídala několik podřízených demokratické političky včetně její hlavní poradkyně. Úřady vyšetřují, jestli Clintonová porušila zákon používáním soukromého e-mailu v pozici ministryně zahraničí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká prezidentská kandidátka Hillary Clintonová

Americká prezidentská kandidátka Hillary Clintonová | Zdroj: Reuters

Pokračující vyšetřování, které má odhalit, jestli Hillary Clintonová postupovala v rozporu se zákonem, vrhá stín na prezidentskou kampaň demokratické kandidátky už několik měsíců.

Víc než 2000 e-mailů, které prošly soukromým serverem Clintonové v době, kdy působila na postu ministryně zahraničí, obsahovalo utajované informace, které vláda zakazuje šířit jinak než zabezpečenými komunikačními kanály.

Podle deníku Washington Post zatím ale vyšetřovatelé a FBI nenašli důkazy, které by naznačovaly, že by politička pravidla pro nakládání s utajovanými informacemi porušila záměrně. Clintonová se k možnému výslechu odmítla vyjádřit.

Vyšetřovatelé podle informací televize zatím nestanovili datum. Také kvůli tomu, že Clintonová teď kvůli předvolební kampani hodně cestuje. Chystají se ji ale vyslechnout v nejbližších týdnech.

Sanders: Jsou důležitější otázky

Kritici Hillary Clintonové tvrdí, že kauza ukazuje na její nekompetentnost. Clintonová ale zůstává favoritkou primárek Demokratické strany.

Její rival Bernie Sanders se na toto téma odmítl bavit s tím, že je potřeba řešit pro Američany důležitější otázky, než je něčí e-mailová schránka.

Lenka Kabrhelová, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme