Demokratický kandidát Sanders čelí rostoucímu tlaku, aby odstoupil z kampaně

Ve Spojených státech roste tlak na demokratického senátora Bernieho Sanderse, aby zastavil prezidentskou kampaň. 74letý politik chce vytrvat v boji až do letního stranického sjezdu, přestože Hillary Clintonová získala většinu hlasů a vyhlásila už vítězství v primárkách. Dnes se Sanders sejde s prezidentem Barackem Obamou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bernie Sanders

Bernie Sanders | Zdroj: Reuters

Senátor Bernie Sanders se odmítá podvolit tlaku. Po prohraných úterních primárkách v Kalifornii slíbil, že se bude snažit získat hlasy stranických superdelegátů.

Prezident Obama ho v Bílém domě přijme na jeho vlastní žádost. Očekává se, že se vermontského politika bude snažit přesvědčit k podpoře Hillary Clintonové tak, aby šla Demokratická strana do boje s Donaldem Trumpem jednotná.

Sanders získal vítězství v primárkách a volebních shromážděních ve 22 státech, vtisknul debatě v demokratické straně vlastní agendu a zelektrizoval davy tisíců především mladých lidí. Nepodařilo se mu ale zmenšit náskok Hillary Clinotnové v počtu přislíbených delegátů.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme