Odzbrojte si vlastní ochranku, vyzval Trump Clintonovou. Kritizuje ji za její přístup ke zbraním

Hillary Clintonová by podle Dolanda Trumpa měla mít neozbrojené bodyguardy. Republikánský kandidát tak svou demokratickou soupeřku znovu kritizuje za její přístup k právu Američanů na držení zbraně. Tentokrát k tomu Trump využil volební mítink v Miami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump na předvolebním mítinku v Miami

Donald Trump na předvolebním mítinku v Miami | Zdroj: Reuters

„Hillary Clintonová chodí po světě s ochrankou, jakou vídáte jen stěží. Myslím, že její bodyguardi by se měli zbavit zbraní, když jejich klientka ve společnosti zbraně nechce. Uvidíme, co se jí pak stane,“ prohlásil republikánský kandidát.

Volební tým Clintonové vzápětí Trumpa obvinil, že opětovně nabádá k útokům na demokratickou političku.

Trump se totiž do Clintonové kvůli zbraním znovu pustil také na twitteru. Republikánský kandidát dlouhodobě využívá sociální sítě tímto způsobem a snaží se na nich vyvolat nejrůznější diskuze proti jeho demokratické soupeřce.

Podařilo se mu tak už například podnítit debaty o tom, že Clintonová není dostatečně v kondici pro funkci prezidentky, a na internetu se pak začaly často objevovat spekulativní příspěvky s tvrzením, že politička trpí vážnou chorobou.

'Vezme vám právo na zbraně'

Druhým tématem, které Trump na sociálních sítích často otevírá, je právě přístup Clintonové k držení zbraní, takže na jeho twitterovém účtu dnes znovu najdeme varování, že demokratická politička Američanům jejich zbraně vezme.

Jak ale upozorňuje agentura AP, toto tvrzení je poněkud překroucené. Clintonová podle AP rozhodně nechce zrušit ústavní dodatek, který Američanům umožňuje držet zbraň. Politička má prý pouze v plánu příslušné zákony upravit.

Otázka držení zbraní je v posledních měsících ve Spojených státech stále palčivější. Ostře proti dosavadní legislativě vystupuje i současný prezident Barack Obama. A toho Donald Trump také opakovaně kritizuje.

ČRo, Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme