Trumpův syn přirovnal uprchlíky k otráveným bonbonům. 'Skittles jsou cukrovinky, uprchlíci lidé,' reagovala firma

Donald Trump mladší přirovnal na Twitteru syrské uprchlíky k otráveným ovocným bonbonům Skittles. Nejstarší syn republikánského kandidáta na amerického prezidenta tak pobouřil internet. Proti jeho výroku se ohradila i samotná firma, která značku Skittles vlastní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Kdybych měl misku plnou Skittles a řekl vám, že jen tři z nich vás zabijí, nabrali byste si plnou hrst? Takový je náš problém se syrskými uprchlíky,“ hlásá obrázek s oficiálním logem kampaně republikánského kandidáta na amerického prezidenta, který na Twitter umístil Donald Trump mladší.

Prvorozený syn miliardáře k němu ještě připsal: „Tenhle obrázek mluví za vše. Skončeme s politickou korektností, která nedává Ameriku na první místo.“

Na sociálních sítích ale vyvolala jeho slova vlnu nevole a odmítavých komentářů. Někteří také umístili na Twitter obrázky dětí uprchlíků s tím, že tohle nejsou Skittles. Objevila se mezi nimi i fotografie zakrváceného a zaprášeného chlapce osamoceně sedícího v sanitce, o které se v polovině srpna mluvilo jako o symbolu války v Sýrii.

Proti výroku Donalda Trumpa mladšího se ohradila také firma Wrigley, která značku Skittles vlastní. „Skittles jsou cukrovinky. Uprchlíci jsou lidé. Máme pocit, že to není vhodná analogie," řekla za společnost Denise Youngová.

„S respektem upustíme od dalších komentářů, protože cokoliv řekneme, mohlo by být špatně vyloženo jako marketing," dodala.

Ani jeden z amerických prezidentských kandidátů, Donald Trump a Hillary Clintonová, zatím slova miliardářova syna nekomentoval.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme