Gang v Mexiku zabil pět vojáků, policie podezírá El Chapovy syny

Při přepadu vojenské kolony na severozápadě Mexika přišlo o život pět vojáků. Policie z útoku podezírá syny vězněného šéfa mexického podsvětí Joaquína Guzmána. Šedesátičlenné komando přepadlo kolonu, která do nemocnice převážela osobu zadrženou kvůli drogám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle zpravodaje BBC vojáci jeli v pátek brzo ráno ve dvou automobilech jako eskorta sanitky Červeného kříže, v níž byl převážený vězeň. Na auta zaútočilo 60 ozbrojených mužů, vojáky zbili, stříleli na ně a osvobodili vězně. Toho policie identifikovala jako Julia Oscara Ortíze Vegu, alias El Kevina. Sanitku ozbrojenci ukradli a jedno vojenské auto spálili.

Gang byl vybaven puškami a granáty a zranil dalších deset lidí. Místem útoku byl pobřežní stát Sinaloa, který byl hlavním působištěm Guzmánova drogového gangu. Tento muž, přezdívaný kvůli svému vzrůstu El Chapo neboli Prcek, byl po útěku z věznice znovu zatčen v lednu. O jeho vydání usilují USA, kde je Guzmán obviněn z pašování a prodeje drog.

Mexický narkobaron mluvil po svém útěku s hercem Pennem. Rozhovor pomohl policii

Číst článek

Úřady se domnívají, že vedení jeho gangu převzali synové a jsou také zodpovědní za přepadením vojenské kolony.

Podle police se nyní odehrávají mezi mexickými drogovými kartely boje. O kontrolu nad produkcí drog usiluje Guzmánův bratr Aureliano Guzmán, známý také pod jménem El Guano, a proti němu stojí kartel vedený bratry Beltrán Leyvaovými.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme