FBI objevila nové e-maily Clintonové už před několika týdny, tvrdí zdroje blízké vyšetřování

Podle deníku The Washington Post věděli američtí vyšetřovatelé o nových e-mailech demokratické kandidátky na prezidentku USA mnohem déle, než se dosud předpokládalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maraton amerických primárek je u konce. Hillary Clintonová zvítězila ve Washingotonu

Maraton amerických primárek je u konce. Hillary Clintonová zvítězila ve Washingotonu | Zdroj: Reuters

Agenti amerického Federálního úřadu pro vyšetřování údajně věděli o nových e-mailech Hillary Clintonové několik týdnů, svého nadřízeného o nich ale neinformovali. Píše o tom americký deník The Washington Post s odkazem na zdroje blízké vyšetřování

Úřad oznámil Kongresu v pátek, že prozkoumá další nově objevené e-maily Clintonové. Ta je odesílala ze soukromé elektronické pošty ještě jako ministryně zahraničí a FBI znovu vyšetřuje, jestli tím nemohla ohrozit bezpečnost Spojených států.

FBI objevil u Clintonové nové e-maily. Prozkoumáme, jestli nejsou tajné, oznámil

Číst článek

Podle samotné Clintonové je podezřelé, že se taková nekonkrétní informace od FBI objeví jen pár dní před americkými volbami. Podobný názor má i šéf amerického Senátu Harry Reid, který zaslal dopis řediteli FBI Jamesi Comeymu. V něm ho podezřívá z porušení zákona, který zakazuje vysokým činitelům ovlivňovat s pomocí své funkce volby. Šéf FBI má podle něj úzké vazby na republikána Donalda Trumpa a jeho poradce.

Aféra s e-maily vypukla v březnu loňského roku. FBI tehdy prošla zprávy od Clintonové a nenašla nic nezákonného. Kauzu neustále připomíná protikandidát Clintonové Donald Trump.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme