Americká reforma zdravotnictví překonala první test v Senátu

Americká reforma zdravotnictví překonal první překážku v Senátu. Zákonodárci odhlasovali, že budou debatovat o předloze zákona, který může zavést nejvýraznější změny v americkém zdravotnictví za několik posledních desetiletí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washingtonský Kongres

Washingtonský Kongres | Foto: Vojtěch Pohanka

Senátní návrh zákona o reformě zdravotnictví má přes dva tisíce stran. Demokraté mluví o tom, že rozšíří zdravotní péči na desítky milionů nepojištěných Američanů. Republikánští oponenti tvrdí, že se v návrhu legislativy skrývá mnoho možností pro byrokratické plýtvání státními prostředky.

Američtí demokraté v Senátu v každém případě dokázali dát dohromady 60 hlasů, které nutně potřebovali k tomu, aby se horní komora amerického Kongresu návrhem změn zdravotního pojištění vůbec zabývala.

Už to je považované za velký úspěch demokratické strany a prezidenta Baracka Obamy. Právě on reformu zdravotnictví označil za hlavní prioritu prvního roku svého působení v Bílém domě

Vít Pohanka, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme