Američané neví, co si myslet o zdravotnické reformě

Americká reforma zdravotnictví sice překonala první překážku v Senátu, ale veřejnost stále neví, co si o ní má myslet. Veřejné mínění je zatím velmi polarizované.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washington

Washington | Foto: Vojtěch Pohanka

Zákonodárci odhlasovali, že budou debatovat o předloze zákona, který může zavést nejvýraznější změny v americkém zdravotnictví za několik posledních desetiletí.

Okolo zdravotnické reformy se v USA vedla politicky motivovaná veřejná i mediální diskuze. "Reformu ale podporuje veřejnost jen nejistě. Spíš to vypadá, že neví, co si o tom myslet," podotkl zpravodaj ve Spojených státech Vít Pohanka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpravodaj ve Spojených státech Vít Pohanka mluvil o zdravotnické reformě.

Podle průzkumu jedenačtyřicet procent dotázaných Američanů podporuje verzi reformy, která už prošla Sněmovnou representantů. Devětatřicet procent jich je proti a dvacet procent neví, co si myslet.

Řada senátorů navíc bude muset příští rok projít volbami. "To se týká i demokratických senátorů. Republikáni sice mají v senátu menšinu, ale mohli by samotné projednání reformy zablokovat," konstatoval Pohanka.

Vít Pohanka, Karolína Koubová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme