Stávka v Řecku zastaví veškeré letecké spojení se světem

V Řecku se od půlnoci zastavila letecká doprava. Po 24 hodin by nemělo přistát ani vzlétnout jediné letadlo na pravidelné lince. Omezené budou i vlakové spoje. Stávka státních zaměstnanců souvisí se zmrazením platů a zvýšením věkové hranice pro odchod do důchodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

informační tabule na letišti

informační tabule na letišti | Foto: Marián Vojtek

Na všech řeckých letištích stávkují řídící letového provozu. Svůj středeční let z Prahy do Atén musely zrušit i České aerolinie.

Do stávky se zapojili také lékaři a zdravotnický personál, učitelé základních a středních škol a univerzit či pracovníci finančních úřadů.

Protestují tak proti zmrazení platů a dalším úsporným opatřením socialistické vlády Jorgose Papandrea. Kabinet přinutila k opatřením situace, kdy se země ocitla před možným bankrotem.

Řecká ekonomika je v krizi už delší dobu. Plán počítá se snížením rozpočtového deficitu do roku 2013 z loňských téměř 13 procent pod tři procenta hrubého domácího produktu.

Jaromír Janev, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme