Kosatka zabila ve floridském zábavním parku svou cvičitelku

V zábavním parku SeaWorld na Floridě včera kosatka během show před diváky strhla svou cvičitelku do bazénu pod vodu a cloumala s ní několik minut. Žena, která patřila k nejzkušenějším zaměstnancům mořského parku v Orlandu, se utopila. Podle ochránců zvířat incident znovu potvrdil, že kosatky v podobných zařízeních trpí, a i proto můžou být podobně agresivní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ochočená kosatka Keiko se proslavila rolí ve filmu Zachraňte Willyho

Ochočená kosatka Keiko se proslavila rolí ve filmu Zachraňte Willyho | Foto: US Department of Defense, Licence Public Domain, volné dílo

Zoolog Evžen Kůs upozorňuje na to, že kosatky jsou predátoři, i když patří k nejinteligentnějším tvorům: "Jsou to predátoři, jsou to mořští dravci. Každé zvíře je zároveň individuum, má svou povahu a každý má své dny, kdy může být nervóznější, jako to je například u domácích zvířat. Z ničeho nic se může zvíře rozčílit a může zaútočit."

Přehrát

00:00 / 00:00

O útocích ochočených zvířat na lidi mluvil v Ozvěnách dne zoolog Evžen Kůs.

Kůs zároveň souhlasí s ochránci zvířat. Podle něj by bylo lepší sledovat Kosatky ve volné přírodě: "Jsou to velcí predátoři a velká zvířata. Myslím si, že pro oceanária stačí bohatě delfíni. Show s kosatkami je ale výnosným artiklem. Lepší by bylo například diváky přivést do nějaké mořské zátoky, kde se můžou přilákat volně žijící kosatky a diváci by je mohli pozorovat na svobodě."

Veronika Sedláčková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme