Americký Kongres definitivně schválil reformu zdravotnictví

Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu podruhé a definitivně schválila reformu zdravotnictví. Republikáni totiž v Senátu úspěšně napadli dvě ustanovení týkající se studentských půjček. O mírně upraveném zákoně tak musela znovu hlasovat dolní komora.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washingtonský Kongres

Washingtonský Kongres | Foto: Vojtěch Pohanka

Roční maratón politického přetahování a kompromisů dorazil konečně do cíle. Prezident Obama už v úterý reformu slavnostně podepsal. Republikáni v Senátu ale upozornili na dvě procedurální chyby v zákoně a Sněmovna musela znovu hlasovat.

Prezident Obama už v každém případě v posledních dnech už jezdí po zemi a vysvětluje výhody nové legislativy. Především to, že bude mít zdravotní pojištění 95 procent Američanů.

Ale poslouchá ho podle všeho skeptické publikum. Poslední průzkum agentury Opinion Research pro stanici CNN je výmluvný - s reformou souhlasí jen 39 procent Američanů, 56 procent, tedy výrazná většina, je proti.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme