Prezidenti podepíší smlouvu START ve Španělském sále

Barack Obama a Dmitrij Medveděv podepíší smlouvu o jaderném odzbrojení ve čtvrtek v poledne ve Španělském sále Pražského hradu. Do Prahy budou ruského prezidenta Medveděva provázet i šéfové zahraničních výborů obou komor ruského parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský sál před začátkem volby prezidenta

Španělský sál před začátkem volby prezidenta | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas


Konstantin Kosačov a Michail Margelov by v české metropoli měli s vlivnými americkými senátory, provázejícími prezidenta Baracka Obamu, probrat úskalí ratifikace dohody, která zřejmě nebude snadnější než její uzavření.

Smlouvu mají oba prezidenti podepsat zhruba rok poté, co Obama v Praze představil svou vizi světa bez jaderných zbraní. Tisková služba Kremlu potvrdila, že ruský prezident do Prahy dorazí už ve středu ze Slovenska, jak se předpokládalo.

Oproti původním plánům ale ani do Bratislavy nemá Medveděva provázet jeho manželka.

Mezitím přípravy na příjezd prezidentů Spojených států a Ruska do Prahy nabírají na obrátkách. Česká armáda vedle gripenů nasadí i jiná letadla a vrtulníky, dále chemiky a další vojenské experty.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme