Bouře komplikuje práce na odstranění ropné skvrny

Tropická bouře Bonnie zdrží práce na odstranění ropné skvrny v Mexickém zálivu. Její epicentrum je teď severně od Kuby. Míří ale přímo do oblasti, kde se posádky lodí společnosti BP snaží definitivně ucpat poškozený vrt.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ropa na mořské hladině

Ropa na mořské hladině | Zdroj: ČTK

Bonnie má do postižené oblasti dorazit zítra. Meteorologové předpovídají silný vítr a vysoké vlny. Americké úřady proto nařídily evakuaci plavidel, která se na odstraňování následků ropné havárie podílejí.

Mimo jiné to znamená, že se přestanou hloubit vrty, jejichž prostřednictvím se ten poškozený má zabetonovat. Může to znamenat až dvoutýdenní zdržení, ale podle úřadů je hlavní bezpečnost lidí.

Podle admirála Thada Allena, který z pověření vlády na odstraňování následků ropné havárie dohlíží, má ale bez ohledu na špatné počasí na poškozeném vrtu dál zůstat kryt, který brání dalšímu úniku ropy do moře.

Igor Maňour, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme