V Mexickém zálivu se obnovují práce na odstraňování ropné skvrny

Do Mexického zálivu se vracejí lodě. Obnovují práce na odstraňování ropné skvrny, které musely jejich posádky přerušit. Důvodem bylo počasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojenské lodě u somálských břehů, kde útočí piráti

Vojenské lodě u somálských břehů, kde útočí piráti | Foto: www.navy.mil

Tropická bouře Bonnie neměla takovou sílu, jak varovali meteorologové. Přešla Mexickým zálivem a vytratila se nad pobřežím Lousiany.

Pracovníci společnosti BP se proto mohli přes víkend vrátit do oblasti postižené únikem ropy a začali znovu hloubit dva vrty, které mají ten původní, poškozený v dubnu, definitivně ucpat.

Bouře Bonnie podle úřadů práci na odstranění příčiny ropné skvrny zdržela. Vládní zmocněnec admirál Thad Allen teď očekává, že se poškozený vrt ucpe do poloviny srpna, v posledních týdnech byl optimističtější.

Není přitom vyloučené, že úsilí o odstranění následků ropné skvrny zkomplikuje znovu počasí. Hurikánová sezóna přišla letos do Karibiku dřív než obvykle a pravděpodobnost nových bouří je vysoká.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme