Lékaři bez hranic učí haitské kolegy rozpoznávat choleru

Haitské nemocnice v oblastech postižených cholerou jsou přeplněny, humanitární organizace tu rozdělují obyvatelům čistou vodu a v metropoli byla zřízena karanténa. Nebezpečí dalšího šíření nemoci na Haiti není ještě zažehnáno, i když zdravotníci věří, že se situace stabilizovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékaři bez hranic na Haiti zůstávájí a poskytují bezplatnou zdravotní péči

Lékaři bez hranic na Haiti zůstávájí a poskytují bezplatnou zdravotní péči | Foto: Michael Goldfarb

„Identifikujeme a léčíme nakažené. Musíme také rozlišit, co jsou případy obyčejného průjmu, které jsou zde typické, a co už případy cholery. Za druhé se snažíme vyškolit další lékaře, aby choleru rozpoznali,“ řekl Radiožurnálu programový manažer organizace Lékaři bez hranic Duncan McLean.

Dodal, že se jedná o první případ nákazy takového rozsahu v této zemi, a proto lékaři nejsou zkušení v její identifikaci.

Lékaři bez hranic se podle jeho slov zabývají také čištěním vody, což je sice trochu mimo jejich pracovní zaměření, ale jednoznačně pomáhá zastavit šíření choroby.

Epidemie cholery si na Haiti za několik uplynulých dnů vyžádala už více než 250 obětí a nakaženo bylo více než tři tisíce lidí.

Jan Prokeš, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme