Rio de Janeiro zasáhly ničivé deště

Mohutné lijáky a záplavy v Riu de Janeiru stály život nejméně osmi desítek lidí. Počet mrtvých se ale ještě může zvýšit. Vláda vyzvala obyvatele nejhůře postižených míst, aby raději odešli z domů a neriskovali další neštěstí. V bezpečných čtvrtích naopak radnice doporučují nevycházet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy v Brazílii

Záplavy v Brazílii | Zdroj: ČTK

Desetimilionové Rio de Janeiro a menší města Sao Goncalo a Niterói zažily přímo ničivou sprchu ve chvíli, kdy se většina lidí vrací z práce. Za půl dne napršelo dvakrát tolik, než je průměr pro celý měsíc duben: na každý metr čtvereční 300 litrů srážek.

Nejhorší následky jsou v chudé oblasti na severu Ria. Po deštích vystoupila z břehů řeka Maracaná, déšť zaplavil silnice a na mnoha místech se sesunula půda. Zřítilo se mnoho domů a další se mohou stále zřítit. Zvlášť v chudinských čtvrtích jsou obydlí velmi chatrná, často stojí na prudkých svazích a nemají pořádné základy.

Igor Maňour, David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme