Albrightová: Clintonová je připravena vést zemi jako nikdo jiný, zápal plic jí v kampani neuškodí

Snaha tvrdě pracovat i přes zdravotní obtíže, anebo pokus zatajit důležité informace veřejnosti? Těmto otázkám čelí prezidentská kandidátka Hillary Clintonová poté, co vyšlo najevo, že už několik dnů trpí zápalem plic. Demokratická politička v neděli při pietní akci zkolabovala a musela narychlo shromáždění opustit. Podle Madeleine Albrightové je ale Clintonová připravena vést zemi jako nikdo jiný před ní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová | Zdroj: Reuters

Clintonová přiznala, že svou nemoc nebrala příliš vážně. Lékaři jí prý kvůli zápalu plic doporučovali odpočívat a přerušit prezidentskou kampaň. Clintonová ale jejich radu podcenila. Řekla to v televizi CNN ve vůbec prvním rozhovoru od nedělní pietní akce v New Yorku, ze které musela kvůli nevolnosti předčasně odejít. Kritici političce zazlívají, že o své nemoci promluvila až pod tlakem médií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Clintonová je silná ženská, připravená vést zemi jako nikdo jiný, říká její podporovatelka Madeleine Albrightová

Madeleine Albrightová, která stejně jako Clintonová v minulosti vykonávala funkci ministryně zahraničí, si nemyslí, že současná zdravotní komplikace Clintonové coby kandidátce na prezidentské křeslo uškodí.

„Myslím, že jako každá žena chtěla opravdu stále jen pracovat. Nemyslela na sebe, ale na to, co je třeba udělat. Teď si trochu odpočine a já doufám a věřím, že bude prezidentkou Ameriky,“ řekla Albrightová zahraniční zpravodajce Českého rozhlasu ve Washingtonu Lence Kabrhelové.

'Dvacet sekund vašeho videa změní historii Ameriky,' píšou Čechovi, který natočil kolaps Clintonové

Číst článek

Podle Albrightové je Clintonová silná a pracovitá žena. Nebojí se, že by jí zdravotní stav mohl případně bránit ve vykonávání funkce nejmocnější ženy planety.

Kritikové Clintonové vytýkají, že není otevřená a nezveřejňuje informace tak, jak by měla. Albrightová jejich výtky nesdílí.

„Lidé se zaměřují jen na to, aby ji kritizovali. Kdyby se zaměřili na to, co si ona myslí, a opravdu jsme se bavili o tom, co se děje tady a ve světě, viděli bychom, že Clintonová opravdu všemu dobře rozumí. Je připravena pracovat pro Američany a pro celý svět. Je připravena být prezidentem jako nikdy jiný v celé americké historii,“ je přesvědčená bývalá americká ministryně zahraničí.

Lenka Kabrhelová, Iva Kestřánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme