Americká policie zveřejnila záznam střelby v Charlotte. Zbraň v rukou zabitého nedokazuje

Americká policie po výzvách demonstrantů zveřejnila záběry střelby na Keitha Scotta. Třiačtyřicetiletého Afroameričana v úterý ve městě Charlotte zastřelil černošský policista a jeho smrt vyvolala protesty proti policejnímu násilí. Zveřejněné video nedokazuje tvrzení, že Scott držel v rukou zbraň. Vypovídací hodnotu nahrávky proto zpochybnil právník rodiny zastřeleného muže Justin Bamberg.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie zveřejnila video zachycující zastřelení Keitha Scotta, které v Charlotte vyvolalo protesty

Policie zveřejnila video zachycující zastřelení Keitha Scotta, které v Charlotte vyvolalo protesty | Zdroj: Reuters

„Ve videu opět chybí definitivní důkaz, jestli pan Scott něco držel v rukou nebo ne. Tato otázka tedy zůstává nezodpovězená. Co ale víme, je, že v době výstřelu se pan Scott nepřibližuje agresivně k policistům, ale právě naopak - pasivně ustupuje,“ řekl Justin Bamberg.

Na zbrani nalezené na místě střelby v Charlotte jsou otisky zastřeleného černocha, tvrdí CNN

Číst článek

Podle policie ale o tom, že Scott držel zbraň, není vzhledem k dalším důkazům pochyb. Muž měl taky u kotníku pouzdro na pistoli.

Na nabité zbrani zajištěné na místě incidentu se našly Scottovy otisky prstů a DNA. Televize CNN zveřejnila fotografii, která podle jejího zdroje ukazuje scénu krátce po střelbě. Na zemi blízko těla mrtvého muže je zbraň vidět.

Strážníci Scotta prý kontrolovali, protože viděli, jak si v autě balí marihuanu. Vystřelili na něj údajně ve chvíli, kdy zvedl zbraň a nereagoval na výzvy, aby ji odhodil.

Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme