Americký stát Indiana zasáhlo několik tornád, způsobily rozsáhlé škody

Tisíce lidí zůstaly v americké Indianě bez elektřiny. Státem se prohnalo několik bouří a nebezpečných tornád. Úřady sčítají škody na majetku. Podle prvních informací se bouře obešly bez vážných zranění či obětí na životech. Byla hlášena pouze drobná poranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký stát Indiana zasáhlo několik tornád

Americký stát Indiana zasáhlo několik tornád | Zdroj: ČTK

Pobořené domy, auta převrácená na střechu, hromady trosek - takové škody hlásí obyvatelé státu Indiana. Kvůli zpřetrhanému vedení se tisíce lidí ocitly bez elektřiny, kolem dvou set lidí zůstalo podle záchranářů bez střechy nad hlavou.

Meteorologové potvrdili, že stát zasáhly dvě silné bouře, které zapříčinily vznik nejméně pěti různých tornád.

K nejhůře postiženým patří čtyřicetitisícové město Kokomo, kde vichr úplně rozmetal několik domů, další vážně poškodil. Úřady uzavřely všechny silnice ve městě Kokomo i v Howard County.

Přestože šlo podle odborníků o velmi nebezpečná tornáda, podle úřadů se obešly bez vážných zranění, 15 až 20 lidí bylo zraněno lehce. „Většina zranění byla způsobena létajícími troskami. Nejsou hlášeny žádná úmrtí,“ uvedla policie.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme