Američtí viceprezidentští kandidáti se připravují na debatu. Třetinu voličů nezajímají

Týden po prezidentských kandidátech nastoupí v úterý večer na pódium i jejich zástupci. Uchazeči o post viceprezidenta se totiž střetnou v živě vysílaném duelu. Za Trumpa kandiduje konzervativec a republikánský guvernér státu Indiana Michael Pence. Jemu se na druhé straně podia postaví volební partner Hillary Clintonové Tim Kaine.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přípravy na viceprezidentskou debatu

Přípravy na viceprezidentskou debatu | Foto: Fotobanka Profimedia

Americké prezidentské kampaně v posledních dnech ovládly otázky kolem daňových přiznání republikána Donalda Trumpa. Dá se tedy čekat, že to bude jedno z témat, kterými se budou viceprezidentští kandidáti zabývat.

Mezi očekávanými tématy je i Trumpův spor s bývalou Miss Universe. Viceprezident bude muset navíc rozptylovat otázky ohledně dříve zmíněného podezření z neplacení federálních daní. Je totiž možné, že Trump je neplatil po téměř dvě desítky let.

Trump 18 let neplatil daně, kvůli obří ztrátě z roku 1995, napsaly New York Times

Číst článek

Podle volebních průzkumů ani třetina voličů nemá na viceprezidentské kandidáty žádný názor nebo o nich vůbec neslyšela. Americká média tak v posledních dnech přišla s řadou článků a kvízů, ve kterých si lidé mohou své znalosti poopravit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezi tématy debaty bude pravděpodobně Trumpovo neplacení daní po téměř dvě desetiletí.

Úterní viceprezidentská debata má mít podstatně menší publikum než ta prezidentská, která se odehrávala mezi hlavními soupeři letošních voleb, tedy Donaldem Trumpem a Hillary Clintonovou.

Lenka Kabrhelová, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme