Američtí zákonodárci žádají o vyšetření přistání ultralehké helikoptéry vedle Kapitolu

Americký Kongres žádá detailní prošetření středečního incidentu, který vyvolal bezpečnostní poplach nedaleko washingtonského Kapitolu. Pilota, který přistál s ultralehkou helikoptérou na trávníku vedle sídla Kongresu, obvinila policie z trestného činu. Muž z Floridy chtěl letem protestovat proti pravidlům finacovávní předvolebních kampaní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U amerického Kapitolu přistála malá helikoptéra. Kongresmeni chtějí incident prošetřit

U amerického Kapitolu přistála malá helikoptéra. Kongresmeni chtějí incident prošetřit | Zdroj: Reuters

Jednašedesátiletý pošťák z Floridy Doug Hughes čelí obvinění z trestného činu a narušení vzdušného prostoru. Soud ho propustil zpátky domů na Floridu, kde musí zůstat do květnového slyšení.

O plánovaném protestu, který obnášel několikadenní let ultralehkou minihelikoptérou z Floridy až do Washingtonu, pošťák dopředu informoval místní noviny. Zásilku několika set dopisů kongresmanům ale nakonec nedoručil.

Zákonodárci teď žádají odpověď na to, jak se Hughesovi podařilo proniknout skrze pečlivě střežený vzdušný prostor v hlavním městě. Tajná služba mezitím odmítla, že by o protestním letu předem věděla.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme