Česká modelka zavinila v USA nouzové přistání letadla. Kvůli kočce

Modelka Žaneta Hučíková přiměla kvůli své kočce nouzově přistát letadlo na trase Las Vegas – Frankfurt. Stroj s 250 lidmi na palubě musely doprovázet dvě stíhačky. O případu informoval server Daily Mail i další zahraniční média. Češka je teď ve vazbě ve Spojených státech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kočka (ilustrační foto)

Kočka (ilustrační foto) | Zdroj: Stock Exchange

Zprávy o incidentu se mírně liší. Jasné ale je, že Hučíková propašovala na palubu letadla společnosti Condor Airlines kočku Viktorii. Měla ji schovanou v kabelce.

Když to palubní personál zjistil, mazlíčka jí odebral, zavřel ho na toalety a nechtěl k němu modelku pustit. To Hučíkovou rozčílilo natolik, že začala hlasitě křičet a podle některých zdrojů dokonce uhodila člena posádky.

Denverský kanál televize CBS s odvoláním na pasažéry tvrdí, že Češka vykřikovala, že patří k mafii a chce letadlo dostat na zem.

Pilot tedy změnil kurs a místo do Frankfurtu zamířil na letiště v Denveru. Stroj tam kvůli bezpečnosti doprovodily dvě stíhačky F-16.

Záhadou je, jak se vůbec mohlo v době přísných bezpečnostních kontrol zvíře na palubu letadla dostat. Odpověď zatím nepřinesly ani zahraniční weby.

„Je mi zcela nejasné, jak se jí to povedlo. Kočka musela být velmi malá, taška velmi velká. Vzhledem k tomu, že příruční zavazadla procházejí rentgenem, tak nechápu, co si mysleli ti, kteří do toho rentgenu koukali. Neumím si to představit,“ diví se letecký publicista Martin Velek, který se specializuje na bezpečnost leteckého provozu.

Pasažéři si celý incident fotili nebo natáčeli a psali o něm na sociální sítě. Kromě ostudy má ale česká modelka i další problém – úřady totiž zjistily, že má prošlé turistické vízum. Skončila proto ve vazbě.

„Důvodem zatčení bylo jednak narušení veřejného pořádku na palubě letadla a obtěžování posádky letadla. A také její nelegální pobyt na území Spojených států,“ potvrzuje mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Případ je podle ní teprve na začátku vyšetřování. V příštích dnech bude o modelčině osudu rozhodovat imigrační soud.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme