Clintonová kvůli mdlobám odešla z pietního aktu k 11. září. Může za to horko, tvrdí mluvčí

Hillary Clintonová, prezidentská kandidátka za americkou Demokratickou stranu, předčasně odešla z pietního aktu k 15. výročí teroristického útoku na newyorské Světové obchodní centrum. Postihly ji mdloby. Podle mluvčího její kampaně za to mohlo velké horko. Informoval o tom server The Washington Post.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová odchází z pietního aktu při příležitosti 15. výročí teroristického útoku na newyorské Světové obchodní centrum

Hillary Clintonová odchází z pietního aktu při příležitosti 15. výročí teroristického útoku na newyorské Světové obchodní centrum | Zdroj: Reuters

„Clintonová se dnes ráno pietního aktu k 11. září účastnila asi hodinu a půl, aby vyjádřila úctu padlým a pozdravila se s některými rodinami,“ řekl v neděli mluvčí Nick Merrill.

„Během ceremoniálu měla pocit přehřátí a odešla do bytu své dcery. Nyní už se cítí mnohem lépe,“ citoval jeho slova server The Washington Post.

Americká televize Fox News s odvoláním na očitého svědka informovala, že prezidentská kandidátka po cestě zpátky k vozu omdlela a musela jí pomáhat ochranka. Clintonová se údajně „třásla v kolenech“ a ztratila botu.

Server BuzzFeed News na twitteru zveřejnil video, které údajně zachycuje Clintonovou, když nastupuje do auta a odjíždí z pietního aktu. Bývalá ministryně zahraničí se na něm potácí.

Byt své dcery Chelsea už Clintonová opustila. „Cítím se skvěle. Tady v New Yorku je krásný den,“ řekla reportérům na ulici.

Agentura Reuters připomněla, že republikánský kandidát Donald Trump opakovaně zpochybňoval zdraví 68leté Clintonové i to, jestli má dostatek energie, aby mohla zastávat pozici hlavy Spojených států.

Oba prezidentští kandidáti kvůli výročí 11. září pozastavili kampaň.

Putin je lepší lídr než Obama, prohlásil Trump. Mír chce budovat skrze sílu, likvidaci IS do měsíce

Číst článek

Marie Horňáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme