CNN podezírá svou bývalou komentátorku, že tajně podporovala kampaň Clintonové

Americká zpravodajská televize CNN vyjádřila krajní znepokojení nad chováním své bývalé komentátorky Donny Brazileové, která prý nejméně dvakrát předem informovala volební štáb Hillary Clintonové o možných otázkách, jež padnou v předvolebních debatách. CNN oznámila, že před dvěma týdny přijala výpověď novinářky, která je zároveň prozatímní šéfkou Demokratického národního výboru (DNC), nejvyššího stranického orgánu demokratů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prozatímní šéfka Demokratického národního výboru Donna Brazileová před začátkem debaty kandidátů na viceprezidenta ve Farmville

Prozatímní šéfka Demokratického národního výboru Donna Brazileová před začátkem debaty kandidátů na viceprezidenta ve Farmville | Zdroj: Reuters

O údajném selhání, které Brazileová popírá, se CNN dozvěděla z dalšího souboru elektronické pošty Johna Podesty, vedoucího volebního štábu Clintonové. Jeho korespondence se postupně objevuje na investigativním webu WikiLeaks.

V červenci, kdy se Brazileová stala šéfkou DNC, televize CNN platnost její pracovní smlouvy pozastavila.

Trump ztrácí na Clintonovou už pouze jeden procentní bod, ukazují průzkumy

Číst článek

K vyzrazení pravděpodobných otázek došlo podle Podestovy pošty naposledy letos v březnu. Otázky měly padnout na shromážděních, která CNN pořádala a přenášela. Varování mohlo demokratické kandidátce usnadnit reakci na obtížné dotazy.

CNN v pondělí oznámila, že k žádnému podkladovému materiálu o volebních debatách neměla Brazileová přístup. Sama Brazileová pak zaslala televizní stanici vzkaz, ve kterém vyjadřuje svým bývalým kolegům vděk za spolupráci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme