Ekvádor postihlo po měsíci další silné zemětřesení, škody jsou jen mírné

Západní pobřeží Ekvádoru dnes postihlo zemětřesení o síle 6,8 stupně. Podle ekvádorského prezidenta jsou hlášené pouze mírné materiální škody, varování před tsunami úřady nevydaly. Oblast se ještě vzpamatovává z otřesů, při nichž před měsícem zahynulo přes 660 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ekvádor se vzpamatovává z ničivého zemětřesení

Ekvádor se vzpamatovává z ničivého zemětřesení | Zdroj: Reuters

"Mírné materiální škody. Všichni buďte v klidu. V Quitu se můžete vrátit do svých domovů," napsal na svém twitterovém účtu ekvádorský prezident Rafael Correa.

Dodal, že provincie Manabí a Esmeraldas jsou částečně bez elektřiny, ale už se pracuje na obnovení dodávek.

Americká geologická služba USGS otřesy zaznamenala kolem 10. hodiny SELČ (úterý večer místního času). Epicentrum bylo asi 35 kilometrů jihovýchodně od pobřežního města Muisne v hloubce deseti kilometrů. Zhruba v témže místě bylo i epicentrum zemětřesení z minulého měsíce.

Podle uživatelů sociálních sítí bylo dnešní zemětřesení cítit i v hlavním městě Quitu. V ekvádorském městě Esmeraldas, které leží asi 60 kilometrů severně od epicentra, otřesy způsobily výpadek elektrického proudu.

Zemětřesení o síle 7,8 stupně zasáhlo stejnou oblast 16. dubna. Vyžádalo si podle posledních zpráv 661 obětí a na 20 tisíc zraněných. Asi 70 tisíc lidí přišlo o střechu nad hlavou.

Škody odhadl ekvádorský prezident Rafael Correa na tři miliardy dolarů (72 miliard korun), což představuje asi tři procenta hrubého domácího produktu země.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme