Exšéf argentinské tajné služby byl zbaven mlčenlivosti, má vypovídat kvůli smrti prokurátora

Argentinská vláda zbavila mlčenlivosti bývalého šéfa tajné služby. Antonio Stiuso má vypovídat v případu mrtvého prokurátora Alberta Nismana. Vyšetřovatelům teď může říci jakoukoliv informaci, kterou se za 32 let své kariéry dozvěděl. Na žádné z jeho tří adres ale bývalého agenta nenašli. Jeho právník nedovedl potvrdit, zda je na území Argentiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté odváží tělo argentinského prokurátora Alberta Nismana

Policisté odváží tělo argentinského prokurátora Alberta Nismana | Zdroj: Reuters

Antonio Stiuso alias Jaime dostal nedávno z tajné služby vyhazov. Argentinská vláda tvrdí, že právě on dodával prokurátorovi Albertu Nismanovi informace, včetně falešných, a z těch pak vyšlo obvinění na adresu prezidentky a ministra zahraničí.

Podle Nismanovy zprávy měli mařit vyšetřování teroristického útoku proti židovskému středisku z roku 1994. Za jeho strůjce označila obžaloba před lety íránský režim.

Nisman měl sdělit detaily o tom, co zjistil, v parlamentu, noc před tím ho ale našli s kulkou v hlavě v jeho bytě. Policie stále nepotvrdila sebevraždu, stopy k možnému vrahovi ale nejspíš nemá.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme