Firmy Donalda Trumpa se údajně potýkají s dluhy, píší americká média

Společnosti amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa prý dluží v přepočtu přes 15 miliard korun. Vychází to ze zjištění deníku New York Times. Republikánský uchazeč o Bílý dům se k tvrzení listu ještě nevyjádřil. Už dříve ale Trump své podniky hájil s tím, že prosperují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidát amerických republikánů na úřad prezidenta Donald Trump

Kandidát amerických republikánů na úřad prezidenta Donald Trump | Zdroj: Reuters

„Dokázal jsem vydělat miliardy dolarů a teď se postarám o to, aby byla naše země znovu bohatá.“ Přesvědčivost podobných Trumpových tvrzení teď podle New York Times oslabují informace o zadluženosti firem republikánského kandidáta.

Mezi věřiteli jsou podle deníku i banky, do kterých se miliardář opřel ve své kampani. Nechybí prý Bank of China, jedna z největších finančních institucí v zemi, o které Trump tvrdí, že záměrně škodí americké ekonomice měnovými manipulacemi.

A deník zmiňuje i Goldman Sachs, tedy banku, která má podle Trumpa pod kontrolou demokratickou uchazečku o Bílý dům Hillary Clintonovou.

Miliardářovy podnikatelské úspěchy už dříve zpochybnil bývalý prezidentský kandidát Mitt Romney. Tehdejší kritiku Trump odrazil tvrzením, že se jeho společnostem vede výborně.

Donald Trump v poslední době čelí propadu svých preferencí, který ukazují předvolební průzkumy. Američané rozhodnou o příštím šéfovi Bílého domu v listopadu.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme