Hamburger, pizza nebo hot dog. Salát na stranických sjezdech v USA jen tak nenajdete

Spojené státy za sebou mají dva týdny rušného politického dění. Republikáni i demokraté absolvovali své stranické sjezdy, nominovali prezidentské kandidáty a nabrousili zbraně před podzimními prezidentskými volbami. Politici, delegáti, dobrovolníci, organizátoři, novináři i všichni další byli během sjezdů odkázáni na nabídky jídel v rychlých občerstveních, zdravá strava se v nich příliš neobjevovala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamburger

Hamburger | Foto: Fotobanka Pixabay

Hamburger na všechny způsoby, pizza, hot dog a samozřejmě limonáda. Zelenina a ovoce ve stáncích s občerstvením ve sjezdové aréně nepatří k běžnému sortimentu.

I proto se mnozí jinak nadšení účastníci stranických srazů nemohli dočkat konce 14denního politického maratonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Konverzace o nezdravém jídle a množství, jaké účastníci stranických sjezdů snědli, spojuje novináře, organizátory i stranické delegáty

Byť se kuchyni, servírovanou za běžných okolností návštěvníkům hokejových či basebalových zápasů, snaží brát sportovně.

Organizátorka Mary s úsměvem vrtí hlavou nad svou porcí smaženého obaleného kuřete. Celý týden se snažila držet stranou stánků s rychlým občerstvením a hladověla, v závěru sjezdu ale podlehla. Hlad je hlad a jíst se musí.

Novináře Artura Garciu přepadl znenadání, a tak, jak provinile přiznává, skončil s hamburgerem a ještě nášupem kuřecích křidýlek. Jak říká, konverzace o tom, kdo kolik čeho nezdravého snědl, patří ke koloritu a spojuje novináře, organizátory i stranické delegáty.

Přinejmenším co se týče kuchyně, jsou republikáni i demokraté zjevně na jedné lodi. Arturo je sjezdový veterán a na nástrahy politické sezony byl psychicky připravený.

Málo spánku a žádný pohyb

Režim tam podle něj není právě běžný. Čtyři až šest hodin spánku, permanentní stres, snaha stihnout schůzky, debaty, hlasování či uzávěrky, nezdravé jídlo a skoro žádný pohyb či cvičení, a to vše v tropických vedrech, která občas střídají přívalové lijáky s bouří.

Intenzitu 14 dnů republikánského a v zápětí demokratického sjezdu podle novináře hned tak něco neporazí.

Stranická delegátka Alison přikyvuje a s úsměvem se chlubí královským úspěchem v disciplíně lovu zdravé stravy, jako jedna z mála totiž vypátrala v sortimentu salát.

Moc si ho prý bohužel neužila, kvůli nabitému programu také skoro nestihla jíst. Nakonec prý z arény ale odjíždí dokonce o kilo lehčí.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme