Hurikán Matthew komplikuje život i sportovcům. Plány musí měnit také čeští hokejisté

Oblast Karibiku a jihovýchodní část Spojených států je v těchto dnech ohrožována hurikánem Matthew, jehož síla místy dosahuje na Saffir-Simpsonově stupnici až čtvrtého stupně z pěti. V Karibiku živel v posledních dnech připravil o život minimálně 26 lidí, nyní hurikán směřuje do USA, kde kvůli němu musí svůj program měnit i sportovci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američané se připravují na příchod hurikánu

Američané se připravují na příchod hurikánu | Zdroj: Reuters

Hokejová Florida Panthers musela kvůli hrozbě z bouře odvolat čtvrteční přípravný duel s Tampou Bay.

„Jsme zklamáni, když musíme odložit jakoukoliv událost v hale BB&T Cente, ale bezpečnost našich fanoušků, personálu a lidí z jižní Floridy je vždy na prvním místě,“ uvedl v tiskovém prohlášení výkonný ředitel Floridy Panthers Peter Luukko.

Protože se jedná pouze o přípravné utkání, duel nahrazen nebude. Hokejisté Floridy se proto už přesunuli do New Yorku, kde je proti New Jersey čeká generálka na ostrý start základní části NHL. Ten se v případě floridských Panterů, kde působí i čeští hokejisté Jaromír Jágr a Jakub Kindl, odehraje 13. října.

Hurikán Matthew: v Karibiku zahynulo nejméně 26 lidí, USA vyzvaly dva miliony lidí k evakuaci

Číst článek

Severněji se přesouvají i hráči Tampy, v níž působí Ondřej Palát a Andrej Šustr. Blesky z Tampy se v posledním zápase přípravy o víkendu utkají s Nashvillem na jeho ledě. Do základní části NHL pak vstoupí stejně jako Panteři 13. října.

Plány museli změnit i basketbalisté týmu NBA Miami Heat. Ti se původně měli ve čtvrtek a v pátek připravovat ve své domácí hale na novou sezonu, ale kvůli hurikánu se celý tým přesunul do texaského Houstonu.

Klub Miami Dolphins z nejvyšší ligy amerického fotbalu dokonce uvažuje, že svůj sobotní zápas proti Tennessee Titans přeloží do Nashvillu.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme