Letadlo s Harrisonem Fordem havarovalo, herec nejspíš vyvázl s poraněním hlavy

Americký herec Harrison Ford havaroval v Kalifornii při nouzovém přistání v malém letadle, které pilotoval. Úřady oficiálně nepotvrdily, že zraněným je slavný umělec. Fordův syn už ale napsal na sociální síť Twitter, že otec je v pořádku. Jediný motor letounu ztratil podle výpovědí svědků a odhadů expertů výkon. Příčiny nehody se vyšetřují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo, které pilotoval Harrison Ford, havarovalo

Letadlo, které pilotoval Harrison Ford, havarovalo | Zdroj: Reuters

Podle tamních záchranářů a policie utrpěl herec mnohočetné šrámy na hlavě. Po havárii ale dýchal a byl při vědomí.

Zdravotníci zraněného herce převezli do nemocnice. Jeho stav byl stabilizovaný.

Informaci, že jde skutečně o známého herce, neoficiálně potvrdil jeho syn Ben. Na Twitter napsal, že otec je sice potlučený, ale v pořádku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Harrison Ford se zranil při nehodě svého letadla v Kalifornii, informuje zpravodajka ČRo Lenka Kabrhelová

Ford pilotoval malý letoun z roku 1942, podle úřadů šlo o dvoumístný jednomotorový stroj Ryan Aeronautical ST3KR, na kterém za dob druhé světové války podstupovali výcvik američtí stíhači.

Harrisonův modernizovaný vojenský letoun se dostal do problémů krátce po startu v kalifornské Santa Monice.

Podle dispečerů z letiště předvedl Ford přímo ukázkové nouzové přistání. Když mu selhal motor, snažil se vrátit zpět na runway, tam už ale nedoletěl a zřítil se na nedaleké golfové hřiště. Na něm zrovna trénovali i dva lékaři, kteří Forda ošetřili a přivolali pomoc.

„Velký hluk a poté příjezd sanitky na místo nehody, kde už dobrovolníci pomáhali zraněnému herci z havarovaného letadla,“ tak popsal okolnosti nehody jeden ze svědků.

„Asi 70letého muže jsme převezli do místní nemocnice ve slušném stavu. Víc k tomu zatím říct nemohu. Protože jsme vázáni zákony o ochraně soukromí, nemůžeme sdělovat jméno ani jiné informace vedoucí k odhalení identity pacienta. Taková jsou zdejší pravidla,“ popsal zástupce šéfa hasičské jednotky z Los Angeles Patrick Butler.

Americký herec Harrison Ford se proslavil především rolí odvážného archeologa Indiana Jonese. Zahrál si také vesmírného pilota Hana Sola ve starších dílech sci-fi série Hvězdné války. Herec je nadšeným pilotem letadel i vrtulníků a v minulosti už měl několik nehod.

Letadlo, které pilotoval Harrison Ford, havarovalo | Foto: Reuters

Jan Prokeš, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme