‚Malvínské ostrovy jsou argentinské‘ stojí v prostředcích hromadné dopravy v Argentině

Argentina opět zopakovala svůj nárok na Falklandské ostrovy neboli Malvíny. Udělala tak tradičně v den výročí definitivního převzetí svrchovanosti nad ostrovy Velkou Británií. To bylo v roce 1833. V Argentině zároveň začal platit zákon, který nařizuje umístit nápis „Malvínské ostrovy jsou argentinské" v hromadné dopravě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Memento je na Falklandech všudypřítomné

Memento je na Falklandech všudypřítomné | Foto: Jiří Hošek

Argentinské ministerstvo zahraničí ve svém prohlášení mluví o nelegální britské koloniální okupaci a znovu žádá jednání o budoucnosti ostrovů.

Argentina si na ostrovy činí nárok, ráda by také využila bohatství ve vodách v okolí. Heslo o nároku na souostroví je v zemi často vidět - na zdech, tričkách, odznacích, a na stadiony ho nosí i fotbaloví fanoušci.

Podle nového zákona teď musí být věta „Las IslasMalvinas son argentinas" (Malvínské ostrovy jsou argentinské) vylepená ve všech prostředcích hromadné dopravy i na zastávkách. Obyvatelé Falkland se ale předloni v referendu vyslovili pro příslušnost ke Spojenému království. Proti byly tři hlasy.

Falklandy | Foto: Jiří Hošek

Falklandské zákonodárné shromáždění | Foto: Jiří Hošek

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme