Mapa: Nejhorší útoky střelnou zbraní v USA od začátku loňského roku

Nedělní útok v Orlandu, při kterém 29letý Američan afghánského původu Omar Mateen postřílel 49 lidí a dalších 53 zranil, patří mezi vůbec největší masovou střelbu v historii Spojených států. Případ tak v USA znovu rozvířil diskuzi o zpřísnění držení zbraní. Po něm volají někteří politici už řadu let. Podívejte se na detailní mapu, kde se ve Spojených státech staly nejhorší útoky střelnou zbraní od začátku loňského roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšetřování střelby v nočním klubu v Orlandu

Vyšetřování střelby v nočním klubu v Orlandu | Zdroj: Reuters

Od loňského roku byly ve Spojených státech střelnou zbraní zastřeleny už stovky lidí. Před útokem v Orlandu, patřila k největší střelbě od začátku loňského roku ta v budově úřadu sociálních služeb v kalifornském San Bernardinu. Radikál Syed Farook se svou ženou Tashfeen Malikovou tam v prosinci zabili 14 lidí, pachatelé pak při přestřelce s policií zahynuli.

Jen o dva měsíce dříve útočil pachatel na vyšší odborné škole v americkém státě Oregon. Zabil při tom devět lidí. Pachatel pak sám zemřel při přestřelce. A stejný počet mrtvých si vyžádala také střelba v kostele černošské evangelické komunity v Jižní Karolíně, v níž útočil jednadvacetiletý běloch.

Hromadné střelby v USA od začátku loňského roku. Za hromadnou střelbu se počítají incidenty, při kterých byli na jednom místě a v jednom čase postřeleni nebo zabiti alespoň 4 lidé (střelec se nepočítá).

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme