Město bojuje proti drogám, zveřejnilo fotografie narkomanů v autě s dítětem

Americké město East Liverpool se rozhodlo na sociálních sítích zveřejnit dvě fotografie, zobrazující pár závislý na heroinu. Chce tak poukázat na strašlivé účinky drogy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna z fotografií, vystavených městem na sociálních sítích.

Jedna z fotografií, vystavených městem na sociálních sítích. | Foto: Facebook City of East Liverpool

Ten obraz vypadá strašlivě: muž a žena sedí v bezvědomí na předních sedadlech auta, za nimi ze sedačky vykukuje malé dítě. Nejde však o záběry z nehody, ale o fotografii narkomanů, na které narazila policejní hlídka ve městě East Liverpool v americkém Ohiu.

"Cítíme, že je nezbytné ukázat účinky této hrozné drogy. Chceme být hlasem pro děti, které se v těchto strašných situacích nacházejí," stojí v příspěvku, který město zveřejnilo na sociálních sítích - včetně tváře dítěte.

Zveřejněné snímky pocházejí ze středeční dopravní zácpy. Fotografie tehdy pořídila tamní městská policie. „Přiblížil jsem se k autu. Řidičova hlava se houpala dopředu a dozadu. Jeho řeč byla téměř nesrozumitelná,“ popsal situaci policista Kevin Thompson.

Podle něj se mu řidič snažil vysvětlit, že ženu, která vedle něho seděla v bezvědomí, vezl do nemocnice. Hned na to prý omdlel.

Řidič byl odsouzen k roku vězení

„Doufáme ale, že příběh dítěte (z fotografie - pozn. red.) narkomany přinutí se nad sebou zamyslet,“ stojí v popisku na facebookových oficiálních města. "Malý chlapec je synem předávkované ženy," informovala stanice CNN.

Thompson okamžitě zavolal zdravotnickou pomoc. Řidič se později u soudu odmítl hájit. Ve čtvrtek byl odsouzen k jednomu roku vězení a jeho řidičský průkaz byl odstaven na dobu tří let. Zároveň musí zaplatit pokutu ve výši 475 dolarů.

Případ spolujezdkyně bude u soudu ještě pokračovat. Žena před porotou popřela, že by za ohrožení dítěte, výtržnictví a užívání návykových látek, vinu nesla vinu.

"Jsme si dobře vědomi toho, že fotografie mohou někoho urazit. Je nám to líto, ale chceme, aby se veřejnost dozvěděla, čemu musíme denně čelit,“ komentuje zveřejnění snímků radnice.

Jedna z fotografií, vystavených městem na sociálních sítích. | Foto: Facebook City of East Liverpool

Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme