Na střední škole u Seattlu se střílelo, dva studenti včetně útočníka jsou mrtví

Na střední škole ve městě Marysville v americkém státě Washington se dnes střílelo. Podle místní policie jeden ze studentů zranil pět svých spolužáků, jednoho z nich smrtelně, tři osoby přepravili v kritickém stavu do nemocnice. Útočník spáchal sebevraždu. Jeho pohlaví zatím kriminalisté nezveřejnili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na střední škole v Marysvillu ve státě Washington postřelil student několik spolužáků a pak spáchal sebevraždu

Na střední škole v Marysvillu ve státě Washington postřelil student několik spolužáků a pak spáchal sebevraždu | Zdroj: ČTK

„Můžeme potvrdit, že střelec zemřel a také, že byl zdejším studentem,“ uvedla policie.

List The Seattle Times na Twitteru citoval očité svědky, podle kterých střelec vešel do školní jídelny, vytasil zbraň, přiblížil se k jednomu ze stolů a vystřelil na šest studentů, kteří u něj seděli. Ostatní se v panice snažili zachránit útěkem z místnosti.

Studenti se poschovávali ve třídách nebo po zahájení palby padli na zem, kde zůstali až do příjezdu policie. Východy ze školy zatarasily desítky prchajících lidí. Těžkooděnci krátce po incidentu začali prohledávat třídu po třídě, žádného dalšího střelce nenašli.

Na místo přijel Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Před školou parkovaly vozy záchranné služby, budovu policie evakuovala. O motivech činu policisté nechtějí spekulovat.

Policie informovala novináře, že útočník zemřel na střelná zranění, která si sám způsobil. Okolnosti jeho sebevraždy zatím nejsou jasné.

Věk amerických středoškoláků se pohybuje mezi 13 a 18 lety.

Poslední podobný incident se ve státě Washington odehrál počátkem června na univerzitě v nedalekém Seattlu, kde střelec zabil jednoho studenta a další dva zranil.

Prezident Barack Obama nedávno označil počet případů útoků střelnými zbraněmi v USA za ostudu a vyzval ke zpřísnění pravidel držení zbraní. Změny se mu ale v Kongresu nepodařilo prosadit.

ČTK, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme