Na zbrani nalezené na místě střelby v Charlotte jsou otisky zastřeleného černocha, tvrdí CNN

Obyvatelé americké Charlotte znovu protestují proti policejnímu násilí. Žádají zveřejnění policejní nahrávky smrti černocha Keitha Scotta, kterého v úterý zastřelil strážník. Televize CNN s odkazem na zdroj blízký vyšetřovaní tvrdí, že na zbrani nalezené na místě střelby byla Scottova krev a otisky prstů. Pistole prý navíc byla nabitá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V ulicích Charlotte lidé demonstrují proti policejnímu násilí

V ulicích Charlotte lidé demonstrují proti policejnímu násilí | Zdroj: Reuters

Rodina zastřeleného zveřejnila svůj vlastní záznam incidentu. Scottova manželka na něm říká, že její muž nemá zbraň a policistům nechce nic udělat. Strážníci ale přitom Scotta vyzývali, aby zbraň odhodil.

Na videu není vidět mužova smrt ani to, jestli něco držel v rukou. Šéf policie v Charlotte už dřív prohlásil, že ani jejich nahrávka neprokazuje, že měl Scott zbraň. Spolu s dalšími důkazy ale prý potvrzuje policejní verzi události.

Nestřílejte, nemá zbraň, prosí na záznamu manželka oběti střelby v Charlotte

Číst článek

Charlotte navštíví i demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová. Původně tam měla jet už v neděli, ale po výzvě starostky města cestu odložila, podobně jako její oponent - republikán Donald Trump. Clintonová taky vyzvala policii, aby zveřejnila nahrávku střelby.

Severní Karolína je tradičně jedním ze států, který rozhoduje o obsazení Bílého domu.

Podle organizace, která mapuje policejní násilí, byl Keith Scott letos už 214. černochem zabitým americkými policisty. Dohromady od začátku roku prý zabili policisté ve Spojených státech už přes 800 lidí. Oficiální statistiky, ale neexistují.

Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme