Obama má kandidáta na nového ministra obrany. Má jím být bývalý náměstek Ashton Carter

Bývalý vysoký úředník Pentagonu Ashton Carter by mohl stanout v čele amerického ministerstva obrany. Podle amerických médií je někdejší náměstek Pentagonu hlavním kandidátem prezidenta Baracka Obamy. Ten před týdnem přijal rezignaci dosavadního ministra Chucka Hagela.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ashton Carter by se mohl stát novým ministrem obrany USA (archivní foto z července 2012)

Ashton Carter by se mohl stát novým ministrem obrany USA (archivní foto z července 2012) | Zdroj: Reuters

Ashton Carter v Pentagonu není žádným nováčkem, za éry prezidenta Billa Clintona působil jako náměstek ministra obrany, vedl také odbor pro nákup zbraní.

Akademik s doktorátem z teoretické fyziky je podle vysokých vládních poředstavitelů v čele seznamu potenciálních kandidátů na post ministra obrany. Jeho nominaci musí schválit ještě republikány ovládaný Senát.

Do jmenování nového ministra resort dál povede Chuck Hagel. 68letý veterán z vietnamské války a někdejší republikánský senátor rezignoval před týdnem. Americká média připomínají, že ministr ostře kritizoval americkou strategii proti Islámskému státu a režimu syrského prezidenta Asada.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme