Obama otevřel Národní muzeum afroamerické historie. Představuje boj za svobodu, řekl

Ve Washingtonu se slavnostně otevřelo veřejnosti Národní muzeum afroamerické historie a kultury. Je to vůbec první podobné muzeum ve Spojených státech. Sbírka připomíná boj černošského obyvatelstva za rovnoprávnost a mapuje jejich dějiny od otroctví, přes segregaci až po hnutí za občanská práva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama při slavnostním otevření Národního muzeua věnovaného afroamerické historii a kultuře

Americký prezident Barack Obama při slavnostním otevření Národního muzeua věnovaného afroamerické historii a kultuře | Zdroj: Reuters

Slavnostní otevření nového muzea doprovázela radost i dojetí. Podle prezidenta Baracka Obamy představuje společný boj Američanů za svobodu. Dodal, že sbírka připomíná, že dějiny afroamerického obyvatelstva jsou součástí historie celé země a tvoří její klíčový moment.

Národní muzeum, o jehož vybudování rozhodnul v roce 2003 ještě Obamův předchůdce George Bush, shromáždilo artefakty z otrokářských dob i předměty upomínající na zásadní roli černošského obyvatelstva v americké kultuře.

Proslul po masakru v Dallasu. Teď černošský policista žaluje Obamu i Black Lives Matter

Číst článek

Otevření budovy, která stojí nedaleko Washingtonského památníku, provázejí po celý víkend koncerty, představení a nejrůznější akce.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme